Som rådgivere er vi nødt til både at erkende vores styrker og begrænsninger. Ellers svigter vi vores kunder

Der skal ofte mange fagligheder til for at drive en succesfuld virksomhed, så når virksomheden får behov for rådgivning, er det ikke underligt, hvis behovet omfatter input fra flere typer rådgivere.

Det gælder ikke kun, men heller ikke mindst, når vi taler om familievirksomheder, hvor benhård business møder sårbare relationer.

Er en rådgiver (måske i kraft af tidligere successer) nået frem til, at netop deres ekspertise udgør en magisk sølvkugle, der rammer ind i hjertet af enhver virksomheds problemer, er der god grund til at være meget skeptisk.

For sådan en magisk sølvkugle findes ikke.

Allerede når en rådgiver har gennemført sin indledende analyse, vil det ofte stå klart, at virksomhedens problemer stammer fra mere end et sted, og at behovet for rådgivning derfor må have mere end et fokus.

For eksempel kan en haltende bundlinje på én og samme tid være rodfæstet i dårligt samarbejde i ejerfamilien og konkrete, økonomiske fejldispositioner.

Og så er det meget uheldigt, hvis en økonomisk rådgiver kommer strygende ind i virksomheden, konkluderer, at der er et økonomisk problem, og affyrer sin magiske kugle imod det uden at anerkende vigtigheden af samarbejdet i ejerfamilien.

Og det er et ligeså stort problem, hvis eksperten i samarbejdsrelationer fyrer SIN magiske kugle af imod problemerne i ejerfamilien og affejer de problemer, som måske har rod i en fejlslagen vækststrategi eller eksekveringen af den i et mellemlederlag.

Den ansvarlige rådgiver

✔️analyserer problemerne,

✔️genkender dem, som ligger inden for hendes eget kompetenceområde, og

✔️vurderer, hvilken yderligere ekspertise der bør inddrages for at adressere virksomhedens problemer.

Resultatet af overvejelserne meddeler hun kunden.

Ingen sølvkugle. Ingen spredehagl. Ingen oppustede rådgiver-egoer.

Klik dig rundt på min hjemmeside, hvis du vil læse om, hvad jeg kan tilbyde. Og hvis ikke jeg selv kan dække jeres fulde behov, vil jeg ofte kunne samle det rigtige team.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Og få løbende informationer & nyheder
Se også disse indlæg
Eva Fischer Hansen

Eva Fischer Hansen

Hendes dybe indsigt, men alligevel praktiske rådgivning, bringer nyt håb og fornyelse til de mennesker, der arbejder for familie- eller stifter-ejede virksomheder

Mere om Eva