Skal du vælge en rådgiver med speciale i familievirksomheder til at rådgive din familievirksomhed?

Svaret kan virke indlysende. Og så er det alligevel ikke så ligetil.

For hvad nu, hvis I har problemer med likviditeten? Kan det så ikke virke mindst lige så indlysende, at en økonomisk rådgiver er den rigtige at spørge til råds?

Og hvis udfordringen er at finde den rigtige direktør til at stå i spidsen for jeres turnaround, ligger det så ikke lige for at få hjælp til rekrutteringen af en rekrutteringsvirksomhed?

Vi kan også forestille os, at der er problemer med kontrakterne i forbindelse med et generationsskifte. Giver det så ikke bedst mening at få en advokat på banen?

Svaret på alle spørgsmålene er, at det KAN være det rigtige. Om det ER det rigtige, kommer an på, om den eller de eksperter, familievirksomheden allierer sig med, har en tilstrækkeligt stor forståelse for:

👉 de dynamikker, som præger de indbyrdes forhold i ejerfamilien SAMT

👉 det fagspecifikke problem (inden for jura, økonomi, HR, etcetera), som skal adresseres.

Hardcore jura løser ikke problemet alene, hvis bedstefaren er uenig med barnebarnet, hver gang de taler om, hvem der skal have en ledende rolle i virksomheden fremover.

Og rekrutteringskonsulenten kan være superdygtig til at finde den rette lederkandidat til en bestemt virksomhedstype. Men forstår han i tilstrækkelig grad det forhold, som gerne skulle opstå imellem en ejerfamilie og virksomhedens eksternt rekrutterede ledere?

Udfordringer omkring økonomi kan også ved nærmere eftersyn vise sig at have rod i, hvordan medlemmerne af ejerfamilien interagerer med hinanden. Og så kan en økonomisk rådgiver, som mest tænker i tal og strengt rationelle beslutninger, komme til kort.

Alt er som bekendt ikke et søm, bare fordi dit redskab er en hammer.

Så sørg for, at jeres rådgiver eller rådgivere har en tilstrækkeligt stor værktøjskasse til at forstå og løse netop jeres problemer.
I kan vælge:

👉 en dedikeret familievirksomhedsrådgiver, der kan trække på andre fagspecialisters spidskompetencer,

👉 en rådgiver, som både har solide erfaring med familievirksomheder og jeres fagspecifikke udfordring eller

👉 en fagspecialist, som kan trække på en familievirksomhedsrådgiver.

Min egen baggrund placerer mig i den første kategori. Jeg forstår familievirksomheder ind i marven – og kan samtidig trække på mit netværk af fagspecialister.

Den type rådgiver kan I med fordel bruge, når jeres udfordringer bunder i familievirksomhedernes særlige dynamikker. Om det er tilfældet, kan jeg hjælpe jer med at afklare. Så tøv ikke med at kontakte mig.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Og få løbende informationer & nyheder
Se også disse indlæg
Eva Fischer Hansen

Eva Fischer Hansen

Hendes dybe indsigt, men alligevel praktiske rådgivning, bringer nyt håb og fornyelse til de mennesker, der arbejder for familie- eller stifter-ejede virksomheder

Mere om Eva