Næste generation skal væk fra familievirksomheden!

Du er måske uenig. Men læs lige, hvad jeg mener, og så vil du nok ende med at give mig ret.

For ja, du kan med stor fordel involvere næste generation i familievirksomheden fra et tidligt tidspunkt i deres opvækst. Og ja, mange af os vil gerne have vores dygtige børn til at overtage virksomheden med alle de fordele, det giver.

Men alle kan lære nyt af at komme en tur ud i den store verden, der hvor nysgerrigheden, inspirationen og idéerne spirer; der, hvor vi bliver udfordrede og må vende indgroede forestillinger på hovedet; der, hvor der bliver sået frø til forandring.

Faktisk kan både de unge fra næste generation og familievirksomheden gå glip af værdifulde erfaringer og input, hvis ikke de unge kommer ud for at studere og arbejde langt fra familien og den virksomhed, hvor de har en rolle som mulige arvtagere.

For når næste generation har været ude på deres øjenåbnende rejse, vil de forhåbentlig vælge at tage deres nye viden og perspektiver med tilbage til virksomheden.

De familievirksomheder, der overlever i mange generationer, genopfinder og revitaliserer sig selv, samtidig med at de holder fast i kerneværdier og traditioner.

Og det kræver, at ledelsen forholder sig åbent til omverdenen og anlægger et perspektiv, der på en gang bunder i et dybt kendskab til virksomhedens værdier og et professionelt og uspoleret blik på den måde, den bliver drevet på.

Det kan være sværere, hvis ledelsen aldrig har kendt andet end familiens virksomhed set indefra.

Kontakt mig, hvis du vil tale om næste generation i jeres familievirksomhed – og hvordan I bedst lægger grunden til et glidende generationsskifte.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Og få løbende informationer & nyheder
Se også disse indlæg
Eva Fischer Hansen

Eva Fischer Hansen

Hendes dybe indsigt, men alligevel praktiske rådgivning, bringer nyt håb og fornyelse til de mennesker, der arbejder for familie- eller stifter-ejede virksomheder

Mere om Eva