Hvad vil kvinder have, når det handler om at lande en toppost i erhvervslivet?

Ikke det samme som mænd, og ikke det samme som udbydes. I hvert fald ikke én til én. Men jeg vil alligevel påstå, at kvinder hverken fravælger bestyrelserne eller de topposter, som er sidste led i fødekæden til en bestyrelsespost.

Kvinder tilvælger bare (oftere end mænd) at tilegne sig kompetencer, som desværre ikke fører til topposterne, fordi de ikke efter den fremherskende ledelsesforståelse gør det muligt at stå i spidsen for en succesfuld virksomhed.

Jeg tør godt påstå, at flere kvinder (og mænd med en feminin ledelsesstil) ville gå efter topposterne, hvis de kvalifikationer, man lagde vægt på hos kandidaterne, i højere grad afspejlede feminine værdier og måder at lede på.

Hvordan skulle det kunne være anderledes?

De kvindelige ledere, jeg møder, er bestemt ikke mindre ambitiøse omkring ledelse end mænd. Slet ikke. Faktisk har mange af dem så klare principper om god og effektiv ledelse, at de aldrig ville gå på kompromis med dem for at lande en post!

Det betyder ikke, at de med deres gode vilje fravælger en karrierevej, der ender på toppen.

Tværtimod ønsker og venter de på, at karrierevejen ændres, så de ikke behøver have samme uddannelse, erhvervserfaring og tilgang til barsel, som i dag forventes af ‘den rette kandidat’.

Men hvad tænker du?

Gør typiske kvindevalg et menneske til en dårligere toplederkandidat?

Læs også om hvordan vi gør familievirksomheden attraktiv for næste generation.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Og få løbende informationer & nyheder
Se også disse indlæg
Eva Fischer Hansen

Eva Fischer Hansen

Hendes dybe indsigt, men alligevel praktiske rådgivning, bringer nyt håb og fornyelse til de mennesker, der arbejder for familie- eller stifter-ejede virksomheder

Mere om Eva