”Hvorfor skal HUN altid løbe med opmærksomheden?”

"Hvorfor skal hun altid løbe med opmærksomheden?"

Spørgsmålet er ikke nyt. Allerede dengang, hvor vi mennesker begyndte at nedlægge urokser, arbejdede vi i sammentømrede grupper. Men når klanen samledes omkring bålet om aftenen, var der kun én, der kunne prale af at have kastet det dræbende spyd.

Og mon ikke det indimellem skabte irritation hos de andre?

For sådan er det jo.

Hvad enten vi taler om jægerklaner eller moderne familievirksomheder, er der typisk én, der er mere synlig end de andre. Det er den person, der går forrest; det er lederen. Og at lede og blive set kan skabe frustrationer hos andre, hvis ikke de føler sig sete og værdsatte.

Er du den, der går i front?

Så husk: Hvis ikke resten af virksomhedens ledere og ansatte udfyldte deres roller på en kompetent facon, ville du aldrig selv få succes som virksomhedsleder.

Du må gerne fortælle om dine succeser. Selvfølgelig må du det.

Men glem ikke at fremhæve de mennesker, som gjorde dem mulige. For de påtog sig en risiko og udførte en essentiel opgave med dygtighed – og de har en berettiget forventning om at høste din og andres ros og anerkendelse.

Uden dem var der ingen organisation til at lykkes; ingen funktioner til at spille sammen for at levere et slutprodukt af høj kvalitet.

Vær særligt opmærksom, når kredsen omkring dig består af familiemedlemmer. For rivalisering og lignende dynamikker kan forstærkes, når de trækkes med over i forretningslivet, og derfor kan dine søskendes, fætres eller kusiners behov for anerkendelse være mindst lige så stort som andres.

Kontakt mig, hvis du oplever udfordringer med relationerne i jeres ejerfamilie. Så hjælper jeg dig med at zoome ind på, hvordan I bedst begynder at håndtere jeres problemer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Og få løbende informationer & nyheder
Se også disse indlæg
Eva Fischer Hansen

Eva Fischer Hansen

Hendes dybe indsigt, men alligevel praktiske rådgivning, bringer nyt håb og fornyelse til de mennesker, der arbejder for familie- eller stifter-ejede virksomheder

Mere om Eva