Får du for lidt i løn?

Får du for lidt i løn?

Så er du ikke alene.

Og hvis du er ansat i din families virksomhed, kan det være årsagen til den slunkne lønpose.

For ligesom medlemmer af ejerfamilien somme tider får for meget i løn i kraft af deres tilhørsforhold, kan det modsatte også være tilfældet.

Min erfaring siger mig, at underbetaling specielt gælder kvinder fra ejerfamilierne. Det har også været min oplevelse, at særligt projekter, som hører under velgørenhed, ender i kategorien ”noget du lige kan ordne uden betaling”.

Måske består udfordringen i, at de fleste af os gerne vil hjælpe vores familie, og at vi også forventer at få hjælp af vores nærmeste?

At hjælpe og acceptere hjælp fra sin familie lyder jo ikke som et problem, og det er da også et naturligt træk ved velfungerende familier – altså i privatlivet.

Men normen om at hjælpe sine nærmeste uden at forvente noget til gengæld kan skabe problemer, hvis den bæres over i forretningsverdenen en til en. Det er faktisk en opskrift på problemer.

For som et underbetalt medlem af en ejerfamilie kan du som alle andre komme til at føle, at du ikke er værdsat. Og det kan skade din motivation og virke nedbrydende på din psyke, præcis som hvis du ikke havde været en del af ejerfamilien.

Og menneskene omkring dig – familie eller ej – kan ubevidst begynde at sætte spørgsmålstegn ved, hvilken værdi du bringer til bordet, hvilket både kan skade jeres professionelle og personlige forhold.

Hvad gør jeres familievirksomhed for at undgå, at familiemedlemmer bliver underbetalt?

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Og få løbende informationer & nyheder
Se også disse indlæg
Eva Fischer Hansen

Eva Fischer Hansen

Hendes dybe indsigt, men alligevel praktiske rådgivning, bringer nyt håb og fornyelse til de mennesker, der arbejder for familie- eller stifter-ejede virksomheder

Mere om Eva