Ejerfamilier bør respektere formelle beslutningsprocesser

Ejerfamilier bør respektere formelle beslutningsprocesser

Mange familievirksomheder har en bestyrelse og daglig ledelse, som består af en blanding af ejerfamiliemedlemmer og personer uden familiære bånd til virksomheden.

Bestyrelsesformanden og flere af de kontraktansatte chefer er måske en del af ejerfamilien, mens den øvrige ledelse ikke er det.

I det tilfælde bør bestyrelsesformanden og de ansatte chefer fra ejerfamilien blive enige om IKKE at forsøge at ændre virksomhedens beslutninger, når familien mødes til sociale sammenkomster.

Hvis de gør det, underminerer de nemlig nogle formelle beslutningsprocesser, som er nødvendige for at kunne drive virksomheden så effektivt som muligt.

Og de vil med sikkerhed skabe berettiget frustration på direktions- og bestyrelsesmøder, hvor deltagerne, som IKKE var med til familiens seneste middagsselskab, kan føle sig undermineret.

Hvis medejende familiemedlemmer skal have en særlig mulighed for at komme med input til bestyrelsens beslutningsprocesser, bør det ske gennem et formaliseret familievirksomhedsforum, som kan rumme familien og gøre den til en stærk medspiller.

Kontakt mig, hvis du har brug for hjælp til at styrke jeres formelle beslutningsprocesser.

(OBS: Indlægget kan med fordel læses i sammenhæng med mine tidligere indlæg om familievirksomhedsforummer samt forretning og familiesammenkomster.)

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Og få løbende informationer & nyheder
Se også disse indlæg
Eva Fischer Hansen

Eva Fischer Hansen

Hendes dybe indsigt, men alligevel praktiske rådgivning, bringer nyt håb og fornyelse til de mennesker, der arbejder for familie- eller stifter-ejede virksomheder

Mere om Eva