”Du må ikke sige noget til din mand!”

Det står der ikke ordret i en kontrakt. Når vi har tavshedspligt på jobbet, omfatter det imidlertid også vores ægtefæller.

Men hvad så med familievirksomheder, hvor familiemedlemmer arbejder tæt sammen?

Hvis hustruen sidder i bestyrelsen, og manden er HR-chef, kan der opstå situationer, som de hver især får lyst til at diskutere derhjemme.

Men den går ikke altid.

Er Bjarne nede på lageret blevet fyret på grund af et alkoholmisbrug, må HR-chefen ikke gå hjem og sladre til sin kone, selvom hun også arbejder for virksomheden.

Og hvis bestyrelsen i fortrolighed taler om at ændre virksomhedens strategi, er det ikke noget, bestyrelsesmedlemmet må fortælle HR-chefen, uanset hvordan ændringerne kan påvirke ham.

Tavshedspligten beskytter virksomheden, samarbejdspartnerne og de ansatte, og behovet for den mindskes ikke, fordi medlemmer af ejerfamilien deler villa, vogn og vinylplader.

Selve tavshedspligten bør vi dog tale åbent om.

På den måde får vi mulighed for at forklare vores nærmeste, at der er en legitim grund til at ’holde dem udenfor’, når vi ytrer ordene ”det må jeg ikke tale om.”

Kontakt mig, hvis din familievirksomhed har behov for at finde balancen imellem privatliv og professionel sameksistens.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Og få løbende informationer & nyheder
Se også disse indlæg
Eva Fischer Hansen

Eva Fischer Hansen

Hendes dybe indsigt, men alligevel praktiske rådgivning, bringer nyt håb og fornyelse til de mennesker, der arbejder for familie- eller stifter-ejede virksomheder

Mere om Eva